Известие

Collapse
No announcement yet.

климатик или климатроник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

"Незнам как е по правилно да се каже но си е климатроник аз несе загледах толкова в това че има изписани градуси а по температурния датчик дет повечето си мислят че са дупки за стотинки Laughing"

Верно ли това е температурен датчик? И аз си помислих, че тези дупки до ръчната са за монети

Comment

Първоначално публикувано от inna
      Верно ли това е температурен датчик? И аз си помислих, че тези дупки до ръчната са за монети
      Ами правилно мислите за монети са.....

Датчиците са на съвсем друго място.....

97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

И кво ся... Алфа с климатроник няма
        Какво е значението, че е АВТОМАТИЧНА КЛМАТИЧНА СИСТЕМА... след като е еквивалент на климатроник. Това ми прилича на приказката: Не врат, ами шия
        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
        sigpic
        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Yon че разбираш,разбираш научих нещо което незнаех благодаря Но и малко се ос...а със тва дето каза последно!Освен дупките за стотинките на конзолата между двете седалки има температурен датчик който много прилича на поставка за стотинки и се пада вляво на централната конзола дет е "автоматичната климатична система"
          Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
          Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
          Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
          Mercedes Benz A170 CDI FL '01
          Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Е и мойта е савсем сащото,и досега си мислех че е климатик.Ама не трябва ли да има и дисплей за да пише температурата,пък няма.И искам да питам това може ли да духа тополо зимата да не чакам секи път да ми загрее парното.
            sigpicAlfa Romeo 146 1.6i Twin Spark-120ps. 98

Comment

Първоначално публикувано от acko88
              Yon че разбираш,разбираш научих нещо което незнаех благодаря Но и малко се ос...а със тва дето каза последно!Освен дупките за стотинките на конзолата между двете седалки има температурен датчик който много прилича на поставка за стотинки и се пада вляво на централната конзола дет е "автоматичната климатична система"
              Ако беше използвал малко пунктуация, постът ти щеше да е далеч по-разбираем
              И понеже е най-добре да се онагледяват нещата, пускам снимка със заградената в червено 'поставка за стотинки', зад която е този датчик за вътрешната температура:

Първоначално публикувано от Alex Shopov
              ...Ама не трябва ли да има и дисплей за да пише температурата,пък няма...
              Коя температура да пише?!? Щото вътрешната тепмература не се сещам кои коли я изписват въобще, но определено 145/6 не е сред тях
              За целите на комфортното климатизиране на купето, автоматичният климатик на 145/6 взема данни от датчикът, който съм показал на снимката и от датчика за външна температура, който е в пъпката на дясното огледало. Нито една от двете измерени стойности не се изписва на екран
              Едва при 156 почват да показват и външната температура на малкото екранче, където са изминатите километри и то при натискане на бутонче. Няма Ice alert, няма други глезотии. С две думи: 'умна работа'
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Е извинявам се за супер тъпия въпрос ама зимата може ли да се пуска да духа топло!Щот съм чувал,че климатиците на коли не трябвало да се пускат на топъл режим.
                sigpicAlfa Romeo 146 1.6i Twin Spark-120ps. 98

Comment

Първоначално публикувано от Alex Shopov
                  Е извинявам се за супер тъпия въпрос ама зимата може ли да се пуска да духа топло!Щот съм чувал,че климатиците на коли не трябвало да се пускат на топъл режим.
                  Ти може да си го включил от копчето, но той няма да духне студено, ако трябва да топли. А под 6-7 градуса външна теппература въобще не се стартира компресорът, доколкото знам
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

trustworthy
                    Еми колега несам обърнал много внимание как го пиша че трябваше да излизам бързо но иначе горе долу и със снимката която ти качи се разбра за какво става дума. Аз щях да кача снимка но от извесно време ми дава грешка при ъплоад на файла.Защо така !?!?
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Каква е тази топка бе... на пръскалките имаш ли ламБички
                      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                      sigpic
                      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от acko88
                        .......със тва дето каза последно!......
                        Отговора на следното:

Първоначално публикувано от inna
                        ..... И аз си помислих, че тези дупки до ръчната са за монети
                        п.с.
                        четете бре какво питат хората и какво им се отговаря
                        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Comment

Така като гледам, климатроника не топли без да е загряла колата. Може да го пуснеш за малко да обдуха стъклата, но ще духа яко студено. И после като позагрее над 60 градуса, си пускаш парното и се грееш и забравяш за климатроника. Прави ми впечатление, че Алфата почва да духа топло доста по-късно от Аудито, а и като цяло парното на Алфата е по-слабо.
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99

Comment

браво бе пичове.защо всеки въпрос го обръщате в спор,та вие ако сте заедно и пийнете малко тогава ще се пуцате бре ааа?!!!

Comment

Първоначално публикувано от galinves71
                                браво бе пичове.защо всеки въпрос го обръщате в спор,та вие ако сте заедно и пийнете малко тогава ще се пуцате бре ааа?!!!
                                Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                                Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Working...
                                X